Jméno:  Heslo:


eObchod > Detail zboží

zpět do obchodu

HARFOVÉ STRUNY - PROSÍM ZDE SI PŘEČTĚTE PODROBNÉ INFORMACE K HARFOVÝM STRUNÁM.

Katalogové číslo BBNINFO, výrobce Bow Brand, Aquila.....

Náhled zboží

Zboží se nachází v těchto kategoriích:

UPOZORNÉNÍ:
V průběhu roku 2023 mění anglický výrobce Bow Brand původní obaly za ekologické (jen papír). Hodně strun máme ještě v původním balení, takže je možné, že od nás dostanete obě varianty.
Nové balení vidíte na prvním obrázku k této informacii, staré balení na druhém. Podstatné je, že na každém novém obalu jsou uvedeny dvě varianty.
  • Struny pro pedálové harfy, včetně některých háčkových, které jsou potahovány strunami pro pedálové harfy (např. Lyon & Healy Ogden)
  • Struny pro běžné háčkové harfy, které mají menší průměr.
  • Na obalech je také nově uveden průměr struny v mm.
    Lze tedy např. použít strunu pro pedíálovou harfu A4 i jako strunu pro háčkovou harfu E5 a obráceně. Je samozřejmě dobré, dodržet stejný materiál (střevo, nylon).
    Postupně budeme všechny popisy upravovat tak, aby odpovídaly novému balení. Struny v novém balení budou uvedeny i jako alternativa.
    Další novinkou jsou struny italského výrobce Aquila (Sipario Silkgut, Sipario Gold Gut, které postupně doplňujeme do sortimentu.
    Vzhledem k tomu, že se občas vyskytují problémy se správnou identifikací strun a následně chybnou objednávkou, připravili jsme pro Vás tento popis, ze kterého zcela jasně poznáte, jak jsou správně struny pro jednotlivé konkrétní harfy značeny a číslovány.
      Značení harfových strun Bow Brand:
    • BFN - Struny pro háčkovou, folkovou harfu, nylon
    • BFS - Struny pro háčkovou, folkovou harfu, střevo
    • BBN - Struny pro koncertní, pedálovou harfu, nylon
    • BBS - Struny pro koncertní, pedálovou harfu, střevo
    • BBBS - Struny pro koncertní, pedálovou harfu, střevo, Burgundy - levnější provedení, mohou mít drobné vzhledové vady
    • BST - Struny ocelové
    Např.: BBN1E = BowBrand, pedálová harfa, nylon, 1. oktáva, E.
      Pedálové harfy jsou standardně potaženy takto:
    • 0. a 1. oktáva: nylon
    • 2. oktáva: nylon nebo střevo
    • 3. oktáva - 5. oktáva A: střevo
    • 5. oktáva G až 7. oktáva: basové, opředené
    • Pozn.: 0. oktáva bývá někdy uváděna i jako "nad 1. oktávou"

    Střední C se nachází ve 4. oktávě.
    Pozor prosím! Nejvyšší struna není u všech harf stejná, vždy musíte vědět, jaký rozsah Vaše harfa má (hlavně u háčkových harf)!
    Použijete-li v našem e-obchodě filtr "zobrazení: stručný seznam" , uvidíte struny přesně tak, jak jsou na nástroji, uspořádany shora dolů. Číslo za "Bow Brand" znamená pořadí struny shora od struny E1, která je výchozí a má i číslo 1. Potom stačí znát nejvyšší tón Vaší harfy a odpočítat shora strunu(y), kterou(é) potřebujete.
    Struny nulté oktávy F0 a G00 jsou samozřejmě nad strunou E1, samostatně, týkají se koncertních nástrojů, u kterých profesionální hráči ví, co potřebují.
    Všechny struny "C" jsou značeny červenou barvou, všechny struny "F" modrou barvou.
    Před objednáním si také můžete vyžádat tabulky pro jednotlivý nástroj, pošleme Vám je e-mailem. Týká se nástrojů např. Salvi, Lyon & Healy apod. Je dobré, uvedete-li do poznámky v objednávce výrobce a přesný model Vaší harfy. Některé háčkové harfy jsou z výroby potaženy strunami pro pedálovou harfu a doporučujeme výrobcem použitý potah dodržet, jelikož změna strun může mít nežádoucí dopad jak na zvuk nástroje, tak na stabilitu ladění a životnost nástroje! Struny se liší jmenovitým průměrem materiálu i materiálem samotným, čili mají rozdílný tah a nemusí být pro Váš nástroj vhodné.
    Vezměte prosím na vědomí, že ceny harfových strun jsou závislé na kurzech devizového trhu, jsou-li objednávány individuálně, dle Vašeho požadavku, nelze je při špatném objednání vracet. To se netýká zásob, které máme stále na skladě.
    Uvedeny jsou nejpoužívanější struny a jejich kombinace. Samozřejmě lze mít i např. celý potah pouze nylonový nebo střevový (s výjimkou ocelových basových). Nenajdete-li tedy Vámi požadovanou strunu, napište nám prosím.
    Prakticky všechny struny Bow Brand máme trvale na skladě, takže jsme Vám schopni pomoci i v mimořádných situacích, kdy je potřeba dodat struny rychle. Větší dodávky strun "do zásoby" Vám samozřejmě ihned doobjednáme, obvykle je zde máme během týdne. Přesto, že máme dost velké zásoby, nemůžeme ovlivnit, že nám velcí zákazníci jako filharmonie, či divadla vykoupí sklad. Potom může další zásilka trvat cca týden.
    Jiné značky strun než Bow Brand a Aquila Sipario jsou zcela minoritní, nemáme je na skladě, pouze objednáváme dle požadavku.

    na dotaz





    Nemáme-li některé zboží na skladě, může u něj dojít k mírným odchylkám. Bez souhlasu kupujícího samozřejmě nemůžeme cenu u již objednaného zboží změnit, můžeme ale celou objednávku zrušit.

    Zobrazené ceny jsou koncové ceny včetně DPH

    Ceny v € jsou pouze orientační, aktualizace kurzu 28.3.2024.


    Reklama:
    YAMAHA Revstar